Εγγράψου στο live Μάθημα Facebook Ads για το πως ακριβώς να φτιάχνεις διαφημίσεις που πουλάνε ➙

Γιατί υπάρχουν τα Ηounds

Εμπνέω εσένα και 1.000 φιλόδοξους επιχειρηματίες κάθε χρόνο, να κερδίσεις χρήματα με τον τρόπο που γουστάρεις γιατί κάθε άνθρωπος αξίζει να νιώθει ελεύθερος να ζήσει τη ζωή που επιλέγει με τους δικούς του όρους.

ΣΤΟΧΟΣ

Σκοπός μου, από μικρό παιδί ήταν να αποδείξω στους πάντες πως μπορούν να πετύχουν αυτό που θέλουν, όσο δύσκολο ή απίστευτο κι αν φαίνεται.

Μπορείς να καταφέρεις αυτό που θέλεις. Εννοείται θα έχεις δυσκολίες κάθε μέρα. Ποτέ δεν θα έχεις την δυνατότητα να ελέγξεις το παιχνίδι. Ούτε θα μπορείς να αλλάξεις τους κανόνες του. Πάντα θα υπάρχουν καταστάσεις που δεν θα μπορείς να ελέγξεις. Όμως μπορείς να επιλέξεις το με ποιον τρόπο θα παίξεις εσύ το παιχνίδι. Κι αν το παίξεις σωστά, τότε θα έχεις αυτό που στοχεύεις.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

Γεια σου, είμαι ο Σπύρος και πριν στήσω μια κερδοφόρα επιχείρηση που σε βοηθάει να κερδίζεις 6ψήφιους τζίρους, έβαλα τον εαυτό μου σε περιπέτειες, πήρα μεγάλα ρίσκα, έκανα ακόμα μεγαλύτερα λάθη, πειραματίστηκα και ξεκίνησα να ζω και να δουλεύω όπως εγώ θέλω.

Πέρασα 8ος στο μαθηματικό Πάτρας και το παράτησα με ένα μάθημα για πτυχίο

Στα 18 μου είχα όνειρο να ασχοληθώ με τα μαθηματικά. Πάντα με ελκούσαν οι αριθμοί οπότε η επιλογή του Μαθηματικού Πάτρας, ήταν στο μυαλό μου μονόδρομος. Έδωσα Πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα με 18.500 μόρια. Όλοι μου έλεγαν ότι με τέτοια μόρια έπρεπε να δηλώσω Πολυτεχνείο γιατί “έτσι κάνουν όλοι”. Φυσικά έκανα αυτό που ήθελα. Στο τέταρτο και τελευταίο έτος και ενώ είχα βαρεθεί να ακούω συνεχώς “πάρε το πτυχίο σου”, “χωρίς πτυχίο δεν είσαι τίποτα”, πείσμωσα και αποφάσισα να αποδείξω έμπρακτα ότι οι βαθμοί και τα πτυχία δεν είναι απαραίτητα για να έχεις μια επιτυχημένη επιχείρηση. Άφησα ένα μάθημα που συνειδητά δεν έδωσα ποτέ και αποφάσισα να διαλέξω νέα πορεία.

Έζησα σε σοφίτα με ποντίκια στις Βρυξέλλες

Έζησα σε σοφίτα με ποντίκια στις Βρυξέλλες, έτρωγα άσπρο ρύζι για εβδομάδες, και πουλούσα αναπτήρες στο δρόμο. Και όλα αυτά γιατί μου δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα bootcamp με θέμα τις αυτοματοποιήσεις στο Marketing. Με μηδέν εισόδημα, έπρεπε να βρω τρόπους να καλύψω τα έξοδά μου προκειμένου να μείνω στις Βρυξέλλες και να επενδύσω στις γνώσεις μου. Έπρεπε να βρω έσοδα για να συντηρηθώ, οπότε έκανα μια λίστα με όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις και άφησα την επαφή μου. Έψαχνα για Έλληνες μαθητές που ήθελαν ιδιαίτερα στα μαθηματικά. Ξεκίνησα με τον Βασίλη και τη Σεμίνα και στην πορεία ήρθα άλλοι δέκα. Το όνειρό μου μπορούσε να συνεχιστεί.
Μόλις τελείωσα το bootcamp, η εταιρία που το διοργάνωνε, μας έφερε όλους σε επαφή με startup εταιρείες. Αποφάσισα να δουλέψω για μια από αυτές. Ήμουν μόλις 22 χρονών και μου ανοίχτηκε η πόρτα για μια ακόμη εμπειρία. Στους τέσσερις μήνες που ακολούθησαν προσπάθησα να ταιριάξω με τους συναδέλφους και τη νοοτροπία τους. Εγώ ήθελα τα πράγματα να κινούνται γρήγορα και να εξελίσσομαι και εκείνοι να κάνουμε συνεχόμενα ανούσια meetings και να κωλυσιεργούμε. Αισθανόμουν ότι έμενα στάσιμος ενώ έπρεπε να βιαστώ. Έτσι, μάζεψα τις βαλίτσες μου και γύρισα Ελλάδα.

Γύρισα στην Ελλάδα προβληματισμένος

Πέρασα ένα μήνα κλεισμένος στο δωμάτιό μου, στα όρια της κατάθλιψης. Τι ήταν τελικά αυτό που ήθελα; Τίποτα δεν με γέμιζε. Καθόμουν με τις ώρες μόνος μου στην θάλασσα και διάβαζα βιβλία για marketing και business που τότε έμοιαζαν σαν την μόνη μου διέξοδο. Η μητέρα μου ανησυχούσε και με ρωτούσε συνεχώς τι θα κάνω στην ζωή μου. Κλείνομαι για άλλη μια φορά στο δωμάτιό μου και μέσα σε 3 ώρες έχω κάνει αίτηση σε μεγάλη εταιρεία στο Τορίνο και εχω προσληφθεί στο τμήμα Marketing.

Ο Jacobo με μύησε στον κόσμο των διαφημίσεων

Ο Jacobo, ο υπεύθυνος marketing της εταιρείας, με μυεί στον κόσμο των διαφημίσεων. Όλες τις βασικές μου γνώσεις πάνω στις διαφημίσεις τις χρωστάω σε εκείνον. Με εκπαιδεύει και εγώ ρουφάω την γνώση ασταμάτητα. Φτάνω στο επίπεδο να διαχειρίζομαι όλους τους πελάτες του μόνος μου, δουλεύω νύχτα – μέρα, 12ωρα, αλλά δεν μου καίγεται καρφί. Έχω βρει αυτό που με γεμίζει και αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για αυτό.

 

Πέταξα στα σκουπίδια δουλειά στην Ελβετία που έμοιαζε όνειρο ζωής

Όταν ο κύκλος με τον Jacobo αισθάνομαι ότι ολοκληρώνεται, περνάω από συνέντευξη σε μια εταιρεία στην Ελβετία, όπου και προσλαμβάνομαι. Κάθε χρόνο θα δούλευα σε άλλη χώρα και θα πληρωνόμουν με μισθό Ελβετίας, ξεκινώντας από το Παρίσι. Ονειρικό ε; Για μένα τουλάχιστον που τα ταξίδια με γεμίζουν ενέργεια, φάνταζε ιδανικό. Είχα 5 μήνες για διακοπές πριν ξεκινήσω στην νέα μου θέση. Επιστρέφω στα πάτρια εδάφη και στο διάστημα αυτό τα ανατρέπω όλα! Όχι, δεν θέλω να δουλέψω για κάποιον άλλο! Έχω όλες τις γνώσεις και τις ικανότητες να τα καταφέρω μόνος μου.

Ξεκινάω στην Ελλάδα ως Freelancer

Ως freelancer ξεκίνησα με έναν πελάτη και στην πορεία τους έκανα τρεις. Ήταν μια καλή αρχή. Ημουν ο ενθουσιώδης τύπος που ήθελε να βοηθήσει και να μοιράσει τις γνώσεις του παντού αφιλοκερδώς. Με ενδιέφερε περισσότερο να σου δείξω πως να πετύχεις παρά να βγάλω λεφτά. Λάθος νοοτροπία; Τότε μου έμοιαζε απόλυτα σωστή και αισθανόμουν καλά με τον εαυτό μου.
Καθώς οι δουλειές μεγάλωναν και νέοι πελάτες προστέθηκαν, έπρεπε οπωσδήποτε να βρω τρόπο να μειώσω την φορολογία μου. Όπως εξηγώ και στα βίντεό μου, πιστεύω με όλο μου το είναι ότι η φορολογία είναι κλοπή και θα έπρεπε να υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αναπτυχθεί μια χώρα… δεν είναι όμως του παρόντος… Κάνω μια μικρή έρευνα και αποφασίζω να ξεκινήσω νέα ζωή στην Κύπρο. Συζητάω τον προβληματισμό μου με τον λογιστή μου ο οποίος θεωρεί τρελό και αχρείαστο να κάνω μια τέτοια κίνηση, καθώς ο τζίρος μου είναι ακόμα μικρός. Φυσικά για μια ακόμη φορά κάνω αυτό που θέλω εγώ.

Ανοίγω την εταιρεία μου στην Κύπρο και μένω άφραγκος

Ανοίγω την εταιρεία μου στην Κύπρο και ξεκινώ με τους πρώτους μου πελάτες. Αλλά δεν γίνονται όλα όπως τα είχα σχεδιάσει. Ο κορονοϊός και το lockdown μου τα ανατρέπουν όλα. Οι επιχειρήσεις που είχα αναλάβει, όλες με δραστηριότητα στις υπηρεσίες, κλείνουν με κρατική εντολή η μία μετά την άλλη. Μένω για ακόμη μια φορά απένταρος με μόλις δυο πελάτες και 300 ευρώ στην τσέπη, ενώ το ενοίκιό μου και οι λογαριασμοί εξακολουθούν να τρέχουν. Τότε αποφασίζω να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα. Ετοιμάζω καμπάνια για την εταιρεία μου και επενδύω και τα 300€ που είχα διαθέσιμα στην διαφήμιση. Ή όλα ή τίποτα. Μέσα σε ένα μήνα γίνονται 2500€ και έπειτα έξι ολοκαίνουρια eshops. Η εταιρεία αποκτά περισσότερους πελάτες και εγώ πρέπει να βρω άμεσα προσωπικό.

Τα Hounds σχηματίζονται

Οι πρώτες μου προσλήψεις πέφτουν στα βράχια καθώς δεν γνωρίζω πως να διαχειριστώ το προσωπικό. Παρακολουθώ συνεδρίες και διαβάζω βιβλία προκειμένου να μάθω να εμπνέω τους ανθρώπους μου με τρόπο που να δείχνει σεβασμό, να τους δίνει την ελευθερία των επιλογών και των αποφάσεων, αλλά ταυτόχρονα να βγαίνει η δουλειά σωστά και γρήγορα. Όλα αυτά με βοήθησαν να αλλάξω τελείως τον τρόπο που συμπεριφέρομαι όχι μόνο στο προσωπικό μου αλλά και στους πελάτες μου, στις συναναστροφές μου με φίλους και γνωστούς.

Μαθαίνοντας από τα λάθη μου

Στην διάρκεια όλων αυτών των χρόνων στα Digital Hounds ξόδεψα άσκοπα τον χρόνο μου σε ανθρώπους που δεν ήταν σίγουροι για το εάν θέλουν να επενδύσουν στην διαφήμιση. Έκανα λανθασμένες συμφωνίες που απασχολούσαν το προσωπικό μου για δουλειές που δεν πληρωνόμουν. Επένδυσα σε ανθρώπους που είχαν άλλες φιλοδοξίες και όνειρα από τα δικά μου. Όλα όμως τα εκμεταλλεύτηκα σαν μάθημα και διδάχτηκα από τα λάθη μου. Σταμάτησα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου χωρίς αντάλλαγμα, χρησιμοποίησα τα αρνητικά σχόλια για να βελτιωθώ, άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τους πελάτες και φίλτραρα πιο σωστά με ποιους αξίζει να συνεργαστώ και με ποιους όχι.

Σήμερα. Ποια είναι τα Digital Hounds

Περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους που είμαι περήφανος για αυτούς και τις δυνατότητές τους. Δεν θα τους αποκαλέσω υπαλλήλους, καθώς εγώ δεν είμαι το αφεντικό. Δεν υπάρχει ιεραρχία. Θα τους ακούσω όλους και από κοινού θα πάρουμε τις αποφάσεις. Ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο, την δικη του κλίση και όλοι μαζί σχηματίζουμε τα Hounds.
H εταιρεία έχει πλέον πιστούς πελάτες και κυριαρχεί το κλίμα της συνεργασίας. Θα ακούσουν αυτό που χρειάζεται προκειμένου να βγάλουν χρήματα, πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Όχι χάιδεμα στα αυτιά, αλλά άβολες αλήθειες. Είμαστε αυτοί που θα φωνάξουμε για να αυξήσουν τις τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και όχι να τις μειώνουν και να ακολουθήσουν την μάζα. Παράλληλα θα ακούσουμε τον κάθε πελάτη, τις ανάγκες του και τους προβληματισμούς του και προσπαθούμε να βρούμε την βέλτιστη για αυτούς λύση. Έχουμε φτάσει στο σημείο να διαλέγουμε με ποιους θα συνεργαστούμε, όχι επειδή γίναμε σνομπ, αλλά επειδή αντιλαμβανόμαστε πλέον με ποιον ταιριάζουμε και ποιον μπορούμε πραγματικά να βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει το “πάμε και όπου βγει”, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να πουλήσουμε.

Παθιασμένα υποστηριζόμενες αξίες στα Ηounds

Πάμε να το κάνουμε, χωρίς κλάψαΟ μόνος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα. Διάβασε τα λάθη σου και μάθε από αυτά. Πάμε παρακάτω… νέο κεφάλαιο...
Δεν υπάρχουν “πρέπει”, παρά μόνο “θέλω”Πάρε ιδέες, άκου, φίλτραρε, χρησιμοποίησε αυτές που σε γεμίζουν, όχι αυτές που θα σου πουν μέτριοι άνθρωποι με μέτριες επιτυχίες.
Οι πράξεις σου να συμβαδίζουν με τα λόγιαΤα πολλά τα “θα” και τα μεγάλα λόγια τα ακούς από όλους. Δεν θέλεις να είσαι ένας από αυτούς. Όσο μεγαλύτερη συνέπεια, τόσο γρηγορότερα βήματα. Προχώρα.
Πάρε ως δεδομένο ότι όλοι σκέφτονται καλοπροαίρεταΠροτίμησε να σε πιάσουν μαλάκα, παρά να γίνεις εσύ ο μαλάκας. Ας σε κοροϊδέψουν. Αν κοιμούνται ήσυχοι το βραδυ, είναι δικό τους πρόβλημα.
Μόνο εσύ ξέρεις το δικό σου καλόΌλοι συμπεριφέρονται και συμβουλεύουν με βάση τις δικές τους εμπειρίες. Εσύ μόνο ξέρεις που θέλεις να φτάσεις. Επικοινώνησέ το για να βοηθηθείς.
Εσύ είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σουΌλες οι αποφάσεις είναι δικές σου. Δεν σου φταίει η μόρφωσή σου, οι γονείς σου, η οικονομική κρίση. Όλα εξαρτώνται από σένα.

Η ταυτοτητα των Hounds

Πώς να διακρίνεις τις “Hound” συμπεριφορές

Θέλεις να ξέρεις ακριβώς τι θα γίνει και να μην ακούς άλλα αόριστα λόγια

Είσαι αντισυμβατικός και πνεύμα αντιλογίας. Προτιμάς να έχεις αποτέλεσμα επιλέγοντας διαφορετικές λύσεις από τη μάζα. 

Θέλεις να σου δίνουν το 100% της γνώσης, άφοβα. Κανείς δεν θα σου πάρει την ιδέα. Όλοι έχουν ιδέες. Το θέμα είναι ποιοι μπορούν να τις πραγματοποιήσουν.  

Όσο πιο πολλά μοιραστείς απλόχερα, τόσο περισσότερο θα ανταμειφθείς.

Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για όλα όσα δεν έκανες.

δεν ειναι για σενα

Τα Hounds δεν έχουν το ίδιο όραμα με εσένα που:

Θες να γίνεις πλούσιος σε ένα μήνα. Δεν θα γίνεις. Το marketing δεν είναι συμβάν, αλλά συνεχόμενη διαδικασία.

Αν δεν πιστεύεις στη δύναμη του marketing. Δεν προσπαθούμε να σε πείσουμε. Αν θες να πειστείς, μπορείς να κλείσεις μια συμβουλευτική με τον Σπύρο, αλλά όχι να συνεργαστούμε σε μηνιαίο επίπεδο προς το παρόν.

Θέλεις να αντιγράφεις αυτά που κάνουν όλοι. Μην μας πληρώσεις. Αλήθεια δεν αξίζει να πληρώνεις για μέτρια δουλειά, που δεν σε ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό σου. Θέλουμε accounts που θα χαιρόμαστε να χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα.

Χρησιμοποιείς το marketing σαν μια σανίδα σωτηρίας για να δεις “τι θα γίνει”, αντί να επενδύεις και να χτίζεις συνεχώς το marketing της επιχείρησής σου.

Τα λεφτά που θα διαθέσεις είναι όλα όσα έχεις. Θέλουμε να είμαστε μέρος του budget σου, αλλά όχι ολόκληρο το budget σου.

Είσαι πολιτικό πρόσωπο, κόμμα ή δημόσιος οργανισμός και όχι ιδιωτική εταιρεία που πληρώνεται οικειοθελώς με λεφτά της πραγματικής οικονομίας

Δεν διατίθεσαι να ακούσεις όσα σου πούμε για να πετύχεις. Αν ήδη πιστεύεις ότι ξέρεις τι ακριβώς να κάνεις, μπορείς να το κάνεις. Δεν χρειάζεται να συνεργαστούμε.

ειναι για σενα

Θα νιώσεις σαν το σπίτι σου στα Hounds εάν είσαι ένας από αυτούς:

Τους αντισυμβατικούς, που βλέπουν τα πράγματα αλλιώς

Αυτούς που βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια χωρίς κανένα αποτέλεσμα

Αυτούς που θέλουν να είναι διαφορετικοί από τον ανταγωνισμό και δεν τους απασχολούν τα νούμερα του δίπλα

Αυτούς που γουστάρουν τις αλλαγές που θα τους πάνε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους

Εκείνους που ξέρουν τι θέλουν και κουράστηκαν να μένουν στα λόγια

ποια ειναι τα hounds

Αυτά είναι τα κυνηγόσκυλα των Hounds που θα ανιχνεύσουν τους νέους σου πελάτες μέσα από το digital marketing

Person 1

Σπύρος

Εξασφαλίζει πώς κάνεις συμφέρουσες επενδύσεις στο marketing σου

Person 2

Χριστίνα

Φροντίζει την εικόνα του brand σου  

Person 3

Μάγδα

Δημιουργεί posts που προσελκύουν τους ιδανικούς σου πελάτες στα social media 

Person 1

Αθηνά

Διαχειρίζεται τις διαφημίσεις σου για να παίρνεις πωλήσεις

Person 2

Ιάσονας

Κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σου εφαρμόσει τεχνικές λύσεις 

Person 3

Κλειώ

Σου γράφει ευανάγνωστα κείμενα που πουλάνε 

q

Εάν πιστεύεις ότι ροκaροyμε στην ίδια μουσική, πίνουμε το ίδιο οyισκι και βλέπουμε τις ίδιες ταινίες στο σινεμά.

Εάν ονειρεύεσαι να ταξιδεύεις χωρΙΣ να ρίχνεις κλεφτές ματιές στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Εάν κουράστηκες να βλέπεις βιντεάκια με γκοyροy του Marketing που υπόσχονται πολλά χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν θέλεις επιτέλους πρaξεΙΣ. Τότε..

Επένδυσε ΤΩΡΑ στο marketing σου για να χτίζεις το ΜΕΛΛΟΝ που σου αξίζει.

Για να κάνεις επιτυχημένο το brand σου ΑΥΡΙΟ, κάνε κάτι ΣΗΜΕΡΑ.